Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του Κωνσταντίνου Χ. Κωνσταντινίδη-Αμφικτύωνα

      Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

 

του Κωνσταντίνου Χ. Κωνσταντινίδη-Αμφικτύωνα

 

Ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Χρήστου Κωνσταντινίδης(Κ.Χ.Κ) γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1929 , έλκει όμως καταγωγή από το Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας Μεσσηνίας. Είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο τέκνων. Το προνόμιο και η ατυχία του μαζί είναι ότι ανήκει στα παιδιά της ηρωικής γενιάς  του 1940 και έζησε σε 3 μεγάλες εποχές, ήτοι: 1/  Γεωργική, 2/    Βιομηχανική και 3/   Πληροφορική. Ο πατέρας του Χρήστος  Κωνσταντινίδης ήτο Αξιωματικός των Απελευθερωτικών  Πολέμων   1912-13 και 1917  και εξετελέσθη υπο των Γερμανών Ναζί το 1943.  Ο Κ. Χ. Κ εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1948 και απεφοίτησε το 1950 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Διαβιβάσεων. Έκτοτε υπηρέτησε σε Μονάδες, Επιτελεία και Συμμαχικά Στρατηγεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό(Τάγματα Διαβιβάσεων, Μεραρχίες, Σώματα Στρατού, Στρατιά, ΓΕΣ, , LSE-ΣΜΥΡΝΗ, SHAPE- ΒΥΞΕΛΛΕΣ  κ λ π)

Απεφοίτησε από   τις εξής  Σχολές και Πανεπιστήμια:

1/ Σχολή Διαβιβάσεων  Ελληνικού Στρατού και λοιπές Σχολές του Οπλου του

2/ Σχολή Διαβιβάσεων Αμερικανικού Στρατού (τμήμα Διοικητών Υπομονάδων  και συντηρήσεως υλικού Δ/Β) στο Fort Monmouth , NJUSA το 1956-57

3/ Σχολές: α/Καταδρομών , β/ Πληροφοριών, γ/Ξένων Γλωσσών, δ/Κρυπτογράφων και Κρυπταναλύσεως του ΝΑΤΟ  

 4/  Ανωτέρα Σχολή Πολέμου του Ελληνικού Στρατού-Θεσσαλονίκη

5/ Ανωτέρα Σχολή Πολέμου της  Πολεμικής Αεροπορίας- Τατόι

6/  Σχολή Εθνικής Αμύνης  του ΓΕΕΘΑ- Αθήνα

7/ Σχολή Ηλεκτρονικού  Πολέμου ΝΑΤΟΑγγλία 

8 / NATIONAL DEFENSE UNIVERSITY (Administration & Managment) Washington D. C, USA

 Ο Κ. Χ. Κ αποστρατεύθηκε το 1981 με τον βαθμό του Υποστρατήγου και έκτοτε αγωνίζεται με την πέννα και τα πλήκτρα του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή μέσω του διαδικτύου υπέρ του  Ελληνισμού και των  Εθνικών Θεμάτων  .  Στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου  αγωνίσθηκε στο Αντιπυρηνικό και Φιλειρηνικό Κίνημα γενόμενος μέλος:

α/ της Ομάδος των πρώην Στρατηγών του ΝΑΤΟ για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό,

β/ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής δια τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη(ΕΕΔΥΕ) και μέλος της Αδέσμευτης Κίνησης Ειρήνης.(ΑΚΕ)

 γ/ Μέλος της Παγκόσμιας Διάσκεψης εναντίον των Ατομικών και Πυρηνικών Βομβών, της Χιροσίμα και Ναγκασάκι .

δ/ Της  Επιτροπής  «μη βίας» του Ιδρύματος Μαχάτμα ΓΚΑΝΤΙ Ινδίες  . Ως μέλος του φιλειρηνικού κινήματος  συμμετείχε  σε  αρκετές Διεθνείς, Ευρωπαϊκές, Μεσογειακές και Βαλκανικές δραστηριότητες   

Ασχολήθηκε  αφιλοκερδώς με τη δημοσιογραφία και συγγραφή  για τη μετάδοση των μηνυμάτων υπέρ των Εθνικών Θεμάτων,   της Εθνικής Ανεξαρτησίας        και Εδαφικής ακεραιότητος της πατρίδος μας, καθώς  και της προβολής της Ελληνικής  Πολιτιστικής Κληρονομιάς .  Επίσης εργάσθηκε και συνεχίζει ακόμη να εργάζεται υπέρ της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος , της Ειρήνης – Αφοπλισμού  . Μετά την πτώση του διπολικού συστήματος κινητοποιήθηκε ενεργώς προς αντιμετώπιση των Εθνικών Κινδύνων , στα πλαίσια της Αμφικτυωνίας Οικουμενικού Ελληνισμού , της οποίας υπήρξε συνιδρυτής.

Τιμήθηκε με τις νενομισμένες διακρίσεις από την Πολιτεία για την προσφορά του προς την πατρίδα , καθώς και από διάφορες  Mη- Κυβερνητικές Οργανώσεις για την παγκόσμια συμβολή του υπέρ της Ειρήνης και του Ανθρωπισμού. Μεταξύ δε αυτών τιμήθηκε και από το Διεθνές Γραφείο Ειρήνης της Γενεύης με το Χρυσούν Μετάλλιον Ειρήνης.

Εχει γράψει πολυάριθμα άρθρα  ,  μελέτες , βιβλία και ποιήματα και έχει δώσει διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνεντεύξεις σε Ελληνικά και ξένα ΜΜΕ. Επίσης, έλαβε μέρος σε πολλές Διεθνείς Διασκέψεις  και Συνέδρια για τους σκοπούς που με συνέπεια υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή. Ταξίδευσε σε ολόκληρο τον κόσμο , ακόμη και σε περιοχές κρίσεων και συγκρούσεων.  Τέλος, έχει πολυετή δράση εντός του Κυβερνοχώρου,  είναι  κάτοχος  του ιστοχώρου-blog «amphiktyon” και της ομώνυμης ιστοσελίδας μέσω των οποίων μεταδίδει τα μηνύματα του .

Μεταξύ των άλλων έγραψε και τα εξής βιβλία:

1/ «Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» , εκδόσεις Β. Κατσικέα

2/ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ & ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ» εκδόσεις Χάρη Πάτση

3/ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ   ΕΦΑ» εκδόσεις Γερ. Λογοθέτης

4/ «ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙKA ΜΥΣΤΗΡΙΑ» εκδόσεις Νέα Θέσις

5/ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ εκδ. Προσκήνιο, Άγγελος Σιδεράτος

6/ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ  , 2018 Αυτο-εκδοτης

7/ ΕΤΣΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ 2019, Αυτο-εκδότης  

8/ «ΣΥΜΠΑΝ ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΡΑΣ»

9/ Εχει εκδώσει δέκα(10) τόμους ποιημάτων (ως αυτο-εκδότης) και τα διένειμε υπό ηλεκτρονική μορφή στο κοινό στο διαδίκτυο κ.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου